AUTOCONEIXEMENT

És fonamental per a aconseguir progressar en la intel·ligència emocional conèixer-se bé, fer una sincera autoavaluació – opinions nostres i dels altres – i concretar un pla de millora personal i anar-lo revisant.

El poder del coneixement d’un mateix. Si coneixem els nostres punts forts i els nostres punts dèbils i en som conscients, ens serà molt més fàcil arribar a com volem ser ( missió i valors).

Des d’aquí podem fer un pla de millora i progressar en la intel·ligència emocional. 

En la línia de conèixer les emocions per saber posar nom al què sentim i així poder-ho gestionar millor està previst  realitzar a l’aula l’activitat corresponent a la unitat autoconeixement ( pàgina recursos) . Una vegada s’hagi realitzat, en aquesta mateixa pàgina, es compartirà com s’ha fet i què ha sorgit  ja que tal i com s’ha explicat, aquesta activitat és molt personal.

L’alumnat després de veure  la presentació, corresponent a la unitat ” Autoconeixement ” ( Recursos),  individualment ha realitzat l’activitat  1 ” Identifiquem emocions” i  l’activitat  2 ” Prenguem consciència”.

Pel que fa a la primera activitat, els ha estat fàcil i han coincidit pel que fa a l’assignació  de les emocions segons les situacions presentades.

Pel que fa al segon punt , els ha costat més parar-se a pensar què senten últimament i  el perquè. Tot i així han sorgit diferents moments que comporten diferents situacions. Han sorgit  moments  que comporten sentir alegria, moments que comporten sentir vergonya , moments que comporten sentir tristesa i moments que comporten sentir Ira.

 

A %d bloguers els agrada això: