És fonamental per a aconseguir progressar en la intel·ligència emocional conèixer-se bé, fer una sincera autoavaluació – opinions nostres i dels altres – i concretar un pla de millora personal i anar-lo revisant.
El poder del coneixement d’un mateix. Si coneixem els nostres punts forts i els nostres punts dèbils i en som conscients, ens serà molt més fàcil arribar a com volem ser ( missió i valors).
Des d’aquí podem fer un pla de millora i progressar en la intel·ligència emocional.
En la línia de conèixer les emocions per saber posar nom al què sentim i així poder-ho gestionar millor està previst realitzar a l’aula l’activitat corresponent a la unitat autoconeixement ( pàgina recursos) . Una vegada s’hagi realitzat, en aquesta mateixa pàgina, es compartirà com s’ha fet i què ha sorgit ja que tal i com s’ha explicat, aquesta activitat és molt personal.
L’alumnat després de veure la presentació, corresponent a la unitat ” Autoconeixement ” ( Recursos), individualment ha realitzat l’activitat 1 ” Identifiquem emocions” i l’activitat 2 ” Prenguem consciència”.
Pel que fa a la primera activitat, els ha estat fàcil i han coincidit pel que fa a l’assignació de les emocions segons les situacions presentades.
Pel que fa al segon punt , els ha costat més parar-se a pensar què senten últimament i el perquè. Tot i així han sorgit diferents moments que comporten diferents situacions. Han sorgit moments que comporten sentir alegria, moments que comporten sentir vergonya , moments que comporten sentir tristesa i moments que comporten sentir Ira.