Col.laboració de S.R. ( mare de M.F. de 4t B)

Ja fa dies ens va arribar aquesta aportació. Quina lliçó de vida més bonica i que cal tenir molt present en el nostre dia a dia!!!

El conte dels Suaves calentitos y els Fríos picantes

Molt lluny, entre muntanyes, hi havien dos petits pobles, un era un poble molt feliç on la gent reia i s´abraçava i compartien alegries i l’altre era un poble on tothom estava molt enfadat quasi bé sempre, la gent es mirava amb recel, tenien molta enveja els uns dels altres i no gaudien de res.
Els dos pobles eren iguals, separats per les muntanyes, no es veien entre ells, però en tots dos la gent que hi vivia tenia recursos semblants, el sol hi brillava igual, però no tothom el veia.
Un dia dos excursionistes varen arribar al poble enfadat i no es podien creure que la gent visqués tant malament, caminaven encorbats i quasi mai es miraven als ulls.
Els excursionistes van marxar molt ràpid del poble, ja que s´hi sentien molt malament, i van anar a buscar un altre lloc on passar el dia, i al creuar la muntanya van anar a parar al poble feliç.
En arribar van veure la gent alegre, rient i gaudint del sol o de la pluja, compartien el que fes falta, i aquell ambient era realment encantador.
Passejant van trobar un avi assegut a la porta de casa seva i es van parar a saludar-lo per preguntar-li quin era el motiu de tanta alegria.
L’avi , encantat de la vida, els hi va explicar el conte de la bruixa bona que tenien al seu poble i que cada dia obria la seva caixa, i hi treia unes boletes suaus i calentes de peluix, els SUAVES CALENTITOS que repartia arreu i que aquesta era la causa de la seva alegria i felicitat.
Els excursionistes varen preguntar-li pel poble dels enfadats i l´avi els va explicar que allà hi havia una bruixa molt dolenta que cada mati repartia FRIOS PICANTES, obria la capsa i treia unes boles fredes i amb punxes, i les llançava amunt i queien sobre els habitants, motiu pel qual la gent era molt desgraciada i estava permanent enfadada.
*Repartir molts suaves calentitos i pocs fríos picantes !
Faràs més feliços als altres i això et retornarà una i més vegades a tu , que també seràs feliç.
SUAVE CALENTITO
És una manera excel·lent de recolzar una persona, realçant una virtut ( qualsevol) .
Exemple: m’ agrada de tu que sempre ets molt puntual , això no està del tot bé però estic convençuda que tu ho pots fermillor, m´agrada com ets, que bé que estiguis aquí, que bo és comptar amb tu, me n’ alegro que tot et vagi bé, t´ho mereixes…..
FRÍO PICANTE
És la manera de perdre les amistats i quedar-nos sols al nostre entorn, si no tenim res de bo per dir, millor callar.
Exemple: fas mala cara, et veig mes gras o grassa, i ets molt lent/a , ho has fet malament, no vals per fer això, no ho intentis perquè no és per tu, no t´anirà bé….

 

Anuncis

Si vols pots deixar un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: